Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Θυμαρίσιο μέλι Μελίστιχο

Written by : admin

Στο Ακρωτήριο Σπάθα από την ψηλή βραχώδη ακτογραμμή στον όρμο Μένιες η νύμφη Δίκτυννα ή Βριτόμαρτις κόρη του Δία και της Κάρμης, όταν ο Μίνωας την καταδίωξε παράφορα ερωτευμένος πήδηξε στην θάλασσα και σώθηκε πέφτοντας στα δίχτυα ψαράδων. Η Βριτομάρτις

πιστή ακόλουθη της Αρτέμιδος στις πορείες της στη φύση και στο κυνήγι ονομάστηκε Δίκτυννα πιστή ακόλουθη της Αρτέμιδος στις πορείες της στη φύση και στο κυνήγι ονομάστηκε Δίκτυννα από τους αρχαίους Κύδωνες, την λάτρεψαν σαν θεά της φύσης, του κυνηγιού και των βουνών και της αφιέρωσαν στην περιοχή τον πιο περίλαμπρο ναό της αρχαίας Κρήτης το “Δικτυνναίο ιερό”.
.

Στη Χερσόνησο Ροδωπού στα μέρη όπου έπαιξαν, γέλασαν και κυνήγησαν μαζί οι θεές Αρτέμιδα και Δίκτυννα, στο Ακρωτήρι όπου σμίγει η πραγματικότητα με το μύθο κάθε καλοκαίρι μεταφέρουμε τα μελίσσια στην ανθοφορία του θυμαριού, συμμετέχοντας και εμείς στο αέναο κυνήγι νέκταρος, χρωμάτων και αρωμάτων της άγριας κρητικής φύσης.

Οι κύριες ανθοφορίες που συναντούν τα μελίσσια στο “Σπαθί” είναι του θυμαριού (Thymus vulgaris) και της καλοκοιμηθιάς ή αγριομαλοτήρας (Ballota pseudodictamnus) τα οποία φύονται σε μεγάλους πληθυσμούς στην περιοχή. Το μέλι που συλλέγεται στο Ακρωτήριο Σπάθα είναι ένα έντονα αρωματικό, λεπτόρευστο χρυσαφένιου χρώματος θυμαρίσιο μέλι.
.

Tο μελισσοκομείο του “Νότου” βρίσκεται στο Κουστογέρακο Σελίνου σε μία εξαιρετικής ομορφιάς τοποθεσία πάνω από το φαράγγι της Αγίας Ειρήνης στον δυτικό ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, εκεί όπου τα βράδια παίζουν τ’αγρίμια και τα πρωινά βιγκλίζουν οι αετοί.. Τα μελίσσια συλλέγουν ένα εξαιρετικά αρωματικό θυμαρίσιο μέλι σε βαθιές κεχριμπαρένιες αποχρώσεις από θυμάρι (Thymus vulgaris) και σπάνια αρωματικά βότανα όπως την ματζιοράνα (Origanum majorana L.), την μαλοτήρα (Sideritis syriaca), το δίκταμο (Origanum dictamnus), το άσπρο θυμάρι (Satureja spinosa L.) κ.α.

Το θυμαρίσιο μέλι χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα έντονο λουλουδάτο άρωμα, ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα και από έντονη γλυκύτητα που αποδίδεται με χαρακτηριστικό κάψιμο στον λαιμό. Οι τονωτικές και αντισηπτικές του ιδιότητες αποδίδονται στο υψηλό ποσοστό φαινολικών ενώσεων, θυμόλης και καρβακρόλης.
.

Θυμαρίσιο μέλι Μελίστιχο

Ετικέτες :

Κοινοποίηση :

Tελευταίες Δημοσιεύσεις

Κατηγορίες

Experience The Best Honey Ever Made

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor